Kosmetyki naturalne, indyjskie, arabskie - Tanie zakupy on-line       Darmowa dostawa powyżej 175 PLN             Zamówienia telefoniczne:  790 660 222


Dieta - zdrowe odżywianie

Rooibos

piątek, 30 lipca 2010 14:57

Herbata Rooibos pozyskiwana jest z liści i gałązek czerwonokrzewu (Aspalanthus linearis), uprawianego wyłącznie w jednej prowincji Republiki Południowej Afryki.

   

Witamina B6 zmniejsza ryzyko raka płuc

czwartek, 29 lipca 2010 08:01

Witamina B6Witamina B6 może zmniejszyć ryzyko rozwoju raka płuc nawet o 50% - donosi magazyn Journal of the American Medical Association. Badania naukowe, zakrojone na szeroką skalę, wskazują na wyraźny związek między witamina B6 a ryzykiem nowotworu.

   

Cukier a nadciśnienie

środa, 28 lipca 2010 13:25

Cukier a nadciśnienieOkazuje się, że nie tylko sól może być groźna dla zdrowia układu krwionośnego, ale również cukier, a dokładniej fruktoza, która jest cukrem prostym (składa się z jednej cząsteczki), powszechnie występującym w napojach i słodyczach.

   

Antyoksydanty dla zdrowia serca i poprawy metabolizmu

wtorek, 27 lipca 2010 13:31

AntyoksydantyJak donosi magazyn Nutrition & Metabolism suplementacja diety antyoksydantami wpływa korzystnie na metabolizm tłuszczów i cukrów oraz elastyczność tętnic.

   

Antyalergiczna herbata

wtorek, 27 lipca 2010 11:13

Herbata czarnaCzarna herbata dzięki obecności teaflawinów, może redukować reakcje alergiczne w przypadku osób z atopową i wrażliwą skórą.

   

Brązowy ryż zmniejsza ryzyko cukrzycy

poniedziałek, 26 lipca 2010 13:19

Brązowy ryż zmniejsza ryzyko cukrzycyBadacze z Harvard School of Public Health wykazali, że spożywanie dwóch lub więcej porcji brązowego ryżu tygodniowo redukuje ryzyko cukrzycy typu II. Wyniki badań opublikowano w Archives of Internal Medicine.

   

Napoje gazowane a rak trzustki

poniedziałek, 26 lipca 2010 10:42

Napoje gazowane a rak trzustkiJeśli często sięgasz po słodzone napoje gazowane, Twoje zdrowie może być w niebezpieczeństwie. Zdaniem naukowców z Uniwersytetu w Minnesocie, spożywanie więcej niż jednego napoju typu cola tygodniowo zwiększa, aż o 87% ryzyko raka trzustki - jednej z najgorzej rokujących chorób nowotworowych z ok. 2% przeżywalnością w okresie 5 lat.

   

Czy mięso tuczy?

poniedziałek, 26 lipca 2010 09:17

Zdaniem naukowców ograniczenie mięsa w diecie może być kluczem do smuklej sylwetki. Magazyn American Journal of Clinical Nutrition opublikował wyniki pięcioletnich prac badawczych prowadzonych z udziałem 400 000 europejczyków, wskazujące, że spożywanie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze.

   

Pluskwica groniasta – niebezpieczne zioło

środa, 21 lipca 2010 11:56

Pluskwica groniastaDuńskie władze przestrzegają swoich obywateli przed stosowaniem preparatów z wyciągiem z pluskwicy groniastej (ang. Black Cohosh, łac. Cimicifuga racemosa).

   

Burak na nadciśnienie

środa, 21 lipca 2010 09:27

Sok z burakówSok z buraka ćwikłowego to szybki i skuteczny sposób na obniżenie ciśnienia krwi – donosi magazyn Hypertension. Brytyjscy naukowcy z Queen Mary University w Londynie odkryli, że spożywanie soku z buraków pozwala na przywrócenie normalnego poziomu ciśnienia krwi już w 24h.

   

Strona 1 z 8

Zimowa wyprzedaż:

Zimowa wyprzedaż kosmetyków naturalnych
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Polityka cookies.

Akceptacja:

EU Cookie Directive Module Information